Welkom bij Loket Levensvragen, Krimpen aan den IJssel

Loket Levensvragen 

Er kunnen momenten in het leven zijn waarop het levensvooruitzicht anders wordt. Het kan prettig zijn om in zo’n situatie een vertrouwelijk gesprek te hebben met iemand die hiervoor is opgeleid. Je kunt dan terecht bij de geestelijk verzorgers en predikanten uit Krimpen aan den IJssel. Iemand die naar je luistert en je steunt in het proces dat je doormaakt. Om samen te zoeken naar wat jouw leven zin, betekenis en kracht geeft.
Wij stellen ons hier aan je voor.

.

Vragen over geloof en spiritualiteit

Soms heb je behoefte om over vragen van geloof of spiritualiteit te praten. Wat merk je van iets hogers of God? Een gesprek kan je helpen om te ontdekken hoe je in je leven een verbinding met God of het hogere een plek wilt geven. Misschien ben je christelijk opgegroeid en vraag je je af wat je daarmee verder moet of wilt. Of je vraagt je af hoe je om wilt gaan met mensen in je omgeving die christelijk zijn. Of misschien ben je wel boos op God en de kerk. Twijfel. Schuldgevoel.
Met al die vragen en gevoelens kun je bij ons terecht.

.

Levensvragen

In elk mensenleven spelen vragen. Hoe  kan ik een goede keuze maken? Hoe ga ik om met uitdagingen of teleurstellingen in mijn werk of relatie? Hoe kan ik verder leven met een ziekte of handicap? Mijn leven is de laatste tijd leeg of eenzaam geworden, hoe komt dat eigenlijk en kan ik daarmee omgaan?

Soms is het tijd om daar eens goed over door te praten. De waarheid over jezelf vertellen lucht op, waardoor er ruimte ontstaat voor iets nieuws. Alles kan aan bod komen: je blijdschap en je kracht. Maar ook je verdriet, je onzekerheid en je egoïsme. Alle kanten van jezelf horen erbij en maken je tot wie je bent. Je ontdekt dat het rust geeft als je je diepere drijfveren en bronnen van inspiratie leert kennen.

Hoe werkt het?

Je kunt zelf één van ons mailen of bellen om een afspraak te maken.  Wij stellen ons hier aan je voor. Een gesprek kan bij jou thuis zijn, of als je dat liever wilt op een andere plek, bijvoorbeeld in een kerk.

Soms kan een gesprek je al enorm verder helpen, je kunt ook samen afspreken met enige regelmaat verder te praten. We kijken wat samen met jou wat passend is. Er worden geen kosten in rekening gebracht. De kerken van Krimpen vinden het belangrijk dat er voor iedereen een luisterend oor is en maken dit ook financieel mogelijk.
.

Goed gesprek

Het is fijn om te praten met iemand die iedere dag met deze thema’s bezig is en niet terugschrikt voor vragen of verdriet. Zo’n gesprek met een dominee of geestelijk verzorger heet pastoraat. Dat is gebaseerd op het beeld van de herder. Net als een herder loopt een pastor een stukje met je mee en helpt je je weg te vinden. De pastor helpt je een weg te zoeken die past bij hoe jij ten diepste bent.

Soms is het tijd voor een goed gesprek 

.

Contact

Wij zijn geestelijk verzorgers en predikanten  uit verschillende kerken van Krimpen a/d IJssel. We zijn opgeleid om met mensen te praten en hebben hier ook ruim ervaring mee. Ieder van ons heeft natuurlijk zijn eigen levensverhaal, zijn eigen weg in geloof en spiritualiteit en soms ook specialisatie. Hieronder stellen wij ons aan je voor. Als je een gesprek wilt, neem dan contact op met behulp van de onderstaande gegevens.

Telefoonnummer Loket Levensvragen Krimpen aan den IJssel: 06 – 30 29 99 90

.