Petra ter Berg

Petra ter Berg

Geestelijk verzorger

Wie ben ik?
Mijn naam is Petra ter Berg. Toen ik nog vertrouwenspersoon was op het ROC, waar ik jarenlang ook docent geweest ben, merkte ik hoe fijn ik het vond om te luisteren naar de mensen die naar me toe kwamen. Op latere leeftijd ben ik me verder gaan specialiseren en de opleiding tot geestelijk verzorger gaan doen. De studie heeft mijn leven verrijkt.
Vanaf 2015 heb ik mijn eigen praktijk Demamah Joods pastoraal werk en vanaf begin dit jaar ben ik lid van het kernteam van geestelijk verzorgers van Gezondheidscentrum Levinas in Rotterdam.
Ik ben joods en haal mijn inspiratie uit joodse spiritualiteit. Emmanuel Levinas raakt mij met zijn woorden: "Het is niet jij die de wereld een plaats geeft, maar het is de Ander, die jou aanspreekt, die een beroep op jou doet en jou een plaats geeft."

Wat bied ik?
In je eentje worstelen met gevoelens van eenzaamheid, verdriet, rouw of zinloosheid is heel naar. Graag bied ik een luisterend oor aan ieder die daar behoefte aan heeft en help ik mensen een nieuw perspectief te ontdekken.

Wat kun je daaraan hebben?
Soms zie je door de bomen het bos niet meer of zinkt de levensmoed je in de schoenen. Door samen naar woorden te zoeken voor wat nog niet benoemd kan worden, kan weer helderheid en richting ontstaan in het levensverhaal. En kunt u het vertrouwen in uzelf hervinden.

Hoe werk ik?
We maken een afspraak om te verkennen wat u wilt bespreken en hoe ik u daarbij kan helpen. We kijken wat voor u de prettigste plek is om af te spreken. Dat kan bij mij in de praktijk in Krimpen aan de Lek, maar ook bij u thuis. Soms is een gesprek voldoende. Soms zijn meerdere gesprekken wenselijk.

Contact?
Email: contact@demamah.nl
Telefoon: 085-3032655

Of via de website: www.demamah.nl

.

.

.

.

Terug