Corinne Groenendijk

Corinne Groenendijk

Predikant

Wie ben ik?
Vanaf 1992 ben ik predikant in de Protestantse Kerk in Nederland. Ik ben verbonden aan de Wijkgemeente de Wingerd in Krimpen aan den IJssel.
Ik vind het bijzonder om met mensen van binnen en buiten de kerk te ontdekken hoe God of de Aanwezige met ons onderweg is en ons uitnodigt iets goeds van ons leven te maken.

Speciale aandachtsvelden:
Geestelijke begeleiding (voor uitleg zie *)
Hiervoor volgde ik de opleiding ‘Spiritual Direction’, als specialisatie na de theologiestudie.
Begeleiding bij huiselijk geweld
In mijn werk heb ik mensen met deze problematiek begeleid, daarnaast heb ik voorlichting gegeven over (de bestrijding van) huiselijk geweld.

Wat bied ik?
Ik bied je een luisterend oor waardoor je de zaken die je bezighouden kunt ordenen of anders kunt gaan ervaren. Je kunt denken aan crisissituaties zoals een scheiding of conflicten op het werk of thuis. Of aan relatieproblemen en eenzaamheid. Of aan ouder worden dat vaak gepaard gaat met afscheid nemen van wat je lief is.
Ik sta ook open voor gesprekken over vragen en twijfels rond geloof . Misschien ben je op zoek naar inspiratie of wil je meer aandacht geven aan wat je ten diepste beweegt. Ik ga dan graag met je op zoek.

*Geestelijke begeleiding
In je leven kun je allerlei vragen tegenkomen. Welke keuzes moet ik maken? Hoe krijg ik weer zin in mijn werk? Hoe kom ik God op het spoor? Hoe kan ik nu ik met pensioen ben, mijn leven zinvol invullen?
In een serie gesprekken kun je vertellen over ervaringen in je leven en de vragen die onderweg bij je zijn op gekomen. Je wordt uitgenodigd om sporen van Gods aanwezigheid in je leven te ontdekken. Zo ontstaat er ruimte. Je ziet hoe je onderweg bent en kunt groeien naar wie je ten diepste bent. Je raakt meer thuis bij jezelf en de Eeuwige.

Wat kun je daaraan hebben?
Enkele reacties:
‘De gesprekken maakten dat ik in deze donkere tijd van mijn leven altijd licht ben blijven zien.’
‘De gesprekken hebben me geholpen om beter te kunnen aangeven wat ik wil.’
‘Door jouw vertrouwen kon ik weer voorzichtig met God omgaan.’

Hoe werk ik?
We maken een afspraak om te verkennen wat je wilt bespreken, wat je verlangen daarbij is en hoe ik je daarbij kan helpen. Soms is een gesprek waarin je wat zaken op een rijtje kunt zetten voldoende. Soms is een serie gesprekken wenselijk. Je kunt aangeven of geestelijke begeleiding je aanspreekt of dat je liever ‘gewoon’ in gesprek wilt.
Ik kan voor de gesprekken naar je toe komen of we kunnen de gesprekken houden in een rustige ruimte in de kerk.

Hoe kun je met mij contact opnemen?
Emailadres: crgroenendijk@hetnet.nl

Of via Krimpenwijzer
Website kerkelijke gemeente:
www.wingerdpkn.nl

.

.

.

.

Terug